Växter och växthus

I ett växthus kan man förvara många olika sorters växter. Det finns både blommor, frukter, grönsaker och kryddor som fungerar utmärkt att odla i ett växthus. Många tycker att det är roligt att ha egna planteringar och att det känns bättre att odla sina egna grönsaker än att köpa i affären. Har man möjlighet – varför inte? Växthus är alla växtälskares dröm.

 

Att ta hand om sitt växthus

Precis som andra hus måste ett växthus städas då och då. De flesta brukar välja att storstäda växthuset på hösten eller vårvintern. Det samlas mycket jord och bladrester på golvet och det är lätt att verktyg och tomma krukor hamnar lite här och där i växthuset under året. Detta är då bra att plocka undan och sopa bort. Sedan är det dags att städa väggarna på ditt växthus. Eftersom dessa är gjorda av glas är det viktigt att spola rent dem på både ut – och insidan. Det är också viktigt att rengöra verktyg och möbler, det vill säga skura hyllor, golv, hinkar och bunkar.

Att göra rent och rensa i växthuset är viktigt för att växterna ska må bra och för att det ska vara snyggt och trivsamt därinne. Det blir en trevlig start på ett nytt växtår.

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Vaxter_vaxthus/sidebar.php on line 4