Vatten och värme

Att ha ett växthus kräver mycket tid från dig som är ägare till det. Det är mycket som ska göras för att växterna ska må bra och växa som de ska. Men det finns också knep för att du ska kunna få tid till annat också.

 

Vatten

Vatten är det viktigaste som finns för alla levande ting, människor och djur som växter. Växterna i ditt växthus behöver regelbunden vattning för att överleva och må bra. Detta förebygger även sjukdomar och svampangrepp. Har du inte möjlighet att vattna dina växter på ett tag, till exempel om du ska resa bort, finns olika bevattningssystem att ta till hjälp. En underbevattningsbricka vattnar växterna underifrån vilket gör att du aldrig behöver vattna dem uppifrån. Det finns även helautomatisk bevattning och det gör att du inte ens behöver tänka på vattningen eftersom vattnet blir tempererat av sig självt. Dock är det viktigt att inte övervattna!

 

Värme

Lika viktigt som vatten är värme. Värmen kan förlänga din odlingssäsong med flera månader. Speciellt viktigt är det att behålla ditt växthus uppvärmt och låta dina växter vara kvar därinne på våren. Vårens temperatur kan växla förfärligt och det vore synd att råka ta ut till exempel tomaterna för tidigt så att de förfryser. Även på sommaren är det viktigt med värme i växthuset då det hjälper till att hålla temperaturen jämn.

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Vaxter_vaxthus/sidebar.php on line 4