Kreditkort, betalkort och bankkort

Ett kreditkort är en sorts betalkort , men det är inte riktigt samma sak som ett betalkort eller kontokort. Skillnaden är att bankkortet är knutet till ett konto och att de pengar som finns på kontot är det belopp som går att handla för på kortet. Kreditkort finns det också pengar på, men det är lånade pengar. Dessa pengar lånas av kreditkortsföretaget som man har kort hos och betalas tillbaka vid månadens slut då en faktura skickas ut.

kreditkortKreditkort, betalkort och bankkort
I dagens samhälle finns ett antal olika betalmedel när det kommer till kortbetalningar. Bland annat finns det kreditkort, bankkort och betalkort. Skillnaden mellan dessa är främst att bankkortet är helt utan krediter, det vill säga att ingenting som handlas med det handlas på lån. Alla pengar dras från det konto som finns knutet till kortet och när pengarna är slut går det inte att handla mer.

Betalkort och kreditkort är nästan samma sak då båda två har lånade pengar på sig och att det kan finnas nästan hur mycket som helst på dem. Skillnaden är att med ett betalkort måste man betala räkningen inom den utsatta tiden; med ett kreditkort kan man dela upp betalningen om man vill.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Vaxter_vaxthus/sidebar.php on line 4