Att använda fönsterkuvert

fönsterkuvertFönsterkuvert är bra på flera sätt, men de är kanske mest populära på grund av mallen som underlättar för avsändaren. Ett fönsterkuvert är designat med en genomskinlig fönsterruta med placering svarande mot på inlagan skriven mottagaradress. Att använda fönsterkuvert istället för vanliga kuvert är ett smidigt sätt för företag med reklamutsändningar eller fakturor att slippa skriva mottagarens adress två gånger.
Uppfinnaren av fönsterkuvert påstås vara Americus Franklin Callahan som levde runt förra sekelskiftet. Han tog patent på idén år 1902 och kallade kuvertet för “Outlook” eller “See through envelope”. Storleken på fönstret varierade eftersom beställarens krav kunde se olika ut. Idag är standard för fönstret V2, H2 och H3.

Om du behöver fönsterkuvert till bra priser kan det vara värt att leta runt lite på nätet. Trots att du även hittar dem i butiker som t.ex. Claes Ohlson, kan du beställa mycket billigt från internet. De vanligaste storlekarna är C4 och C5 (C5 = 162 x 229 mm) och standard för fönstret är V2, H2 och H3. Några företag som tar emot beställningar är Profsoffice, Staples.se och Lilon.se samt Kontorsnetto.
I övrigt kan det vara bra att veta att fönsterkuvert inte ska återvinnas med andra papper i pappersåtervinning, utan istället kastas i brännbart.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/Vaxter_vaxthus/sidebar.php on line 4